onsdag 28. juni 2017

Moro på stranden (60153)

Moro på stranden er egentlig mer en figursamling rundt et tema enn et bestemt sett. Dette er den svært sommerlige utgaven av "moro i parken" som kom i fjor. Prisen er noe høyere enn et vanlig sett av samme størrelse, da det er mye figurer og lite standard Legoklosser. Settet er delt opp i to poser med hvert sitt byggehefte slik at det skal bli litt lettere å finne alle bitene til de forskjellige figurene.


Først ut er livvakten med tårnet sitt. Bortsett fra seilet på windsurferen er dette den høyeste strukturen i settet. Selve tårnet er enkelt bygget, og i motsetning til tårnet i kystvaktserien, mangler det en stige eller trinn for å kunne klatre opp bak. Men det følger med en fin papegøye og en grønn livbøye (litt usikker på hvorfor Lego ikke bare brukte en av de vanlige gule som de bruker i mange andre sett).


Så har vi et litt merkelig bygg som jeg tror skal være en maskin for å lage is. Dette er kanskje det merkeligste byggverket i hele settet. Her tror jeg Lego designerene har bommet litt når de har tegnet for det er veldig høyt å rekke opp til det jeg tror er spaken for å starte og stoppe flommen av is som skal ned i kjeksen. Jeg kommer nok til å ta denne vekk før jeg setter ut settet i byen, og si at det er et lokk man åpner og så har man is-skje og is under lokket slik at man kan selge kule-is.


Kajakkpadleren har den samme kajakken som følger med i Kystvakt- og Jungelekspedisjon-settene som Lego har gitt ut nå i juni. Enkelt men praktisk design, og padleåren er veldig flott.



Det følger også med en windsurfer, og dette er det samme brettet som ligger på taket av strandbuggyen i Kystvakt startsettet, men i en annen farge. På esken ser det ut som delfinen leker med surferen. Delfinen er helstøpt, uten bevegelige deler. Den minner veldig om delfinen som har vært med i et Friends-sett, men de som har begge settene sier at den ikke er helt identisk. Så den er sannsynlig vis produsert eksklusivt for dette settet.
Jeg hadde litt problemer med å få festet begge hendene til surferen på masten, men hun er sannsynlig vis så proff at hun fint klarer å styre med bare en hånd.


Delfinen ser litt rar ut når den ligger på bakken, men ikke værre enn at den fint kan lekes med slik den er. Men den er prosusert slik at man kan feste noen brikker under den, og med et par gjennomsiktige brikker under vil det se ut som om den hopper lekent opp av vannet.


En av de figurene jeg liker best i dette settet er den gamle mannen som går med en metalldetektor og leter etter skatter. Kroppen hans er helt fantastisk, og den er lettere å se på et bilde senere i denne posten.


En av de unge guttene har med seg den bærbare stereoen på stranden. Dette ser ut til å være en retro-modell med kassettspiller.


Det er også med en dykker i dette settet. Selve kroppen er den samme som dykkerne i undervannsekspedisjons-settene. Lego har her tatt med en fisk og den flotte hummeren vi først fikk se i Batman minifigur-serien.


En av damene i settet ligger på en strandstol og tar bilder. Kanskje tar hun bilder av datteren som bygger sandslott. Hun har også et lite bord med en parasoll for å få litt skygge.


Hvis noen lurte på hva Maismannen fra minifigur serie 17 gjør når han ikke kler seg ut, så har de fått svaret nå. Han er egentlig vaktmester og jobber med å holde stranden ren om sommeren.


Her har vi jenta som bygger sandslott. Hun har en bøtte full av sand, en stor spade hun har fått låne av vaktmesteren og et flott slott med fire tårn og et flagg.


Mange liker å være i aktivitet på stranden, og dette paret spiller strandvolleyball. Nettet er en ganske enkel konstruksjon, men samtidig ganske genialt når man ser hvordan slike nett ser ut i virkeligheten.


Mellom to små trær er det hengt opp en hengekøye. Hengekøyen er i stoff, og ser ut som to kapper som ikke er klippet fra hverandre. Designet gjør at det er fint å henge opp i trørne, og man før den naturlige bulken som en legofigur kan ligge i.


Siste del av settet er bestemor, barnebarn og en hund som er på vei til damen som selger iskrem for å kjøpe seg hver sin is (ja, hunder liker også is). Bestemor har latt håndvesken være igjen hjemme, og har bare med seg en pengeseddel.


Denne hunden er veldig flott, og hadde passet helt perfekt som maskot for brannvesesenet da den ser ut som en Dalmatiner. Jeg kan ikke huske å ha sett denne i tidligere Legosett, men håper den vil dukke opp i flere sett i fremtiden da det er fint å få litt variasjon på hundene.


Denne posten begynner å bli ganske lang, men jeg syntes alle figurene fortjener å vises skikkelig frem. Ingen av figurene har alternative ansikter, men det trengs heller ikke i dette settet.
Her har vi først de fire barna i settet, to gutter og to jenter.  De på hver sin side har shorts, og de to i midten lange bukser.


Så har vi settets to eldste figurer, bestemor i en gammeldags heldekkende badedrakt, og bestefar i en undertrøye med skjorte utenpå. Skorten har et veldig flott mønster, og er kanskje den flotteste detaljen i hele settet. Begge har de litt gamle ansikter og briller.


Neste ut er de tre "vanlige voksne" figurene i badetøy. Vi har damen med kameraet i en bikini topp og shorts, den kvinnelige volleyballspilleren i badedrakt, og den mannlige volleyballspilleren i badeshorts. Alle har briller, men de er av forkjellig design fra figur til figur.


De tre som arbeider på stranden poserer også sammen. Vi har vaktmesteren som har samme hode som Maismannen, iskremselgeren i en ny og flott kvinnelig overkropp, og livvakten med sin hvite singlet med en fløyte rundt halsen som han kan blåse i hvis han må ha oppmerksomhet. Han ser egentlig litt ut som en kar som liker oppmerksomhet, så jeg tror han blåser ganske ofte...


Sist men ikke minst har vi de tre som holder på med aktiviteter i og under vannet. Overkroppen til padleren er den samme vi har sett i Kystvaktsettene, men her er den kombinert med et par andre ben.
Surferen har fått en tilsvarende våtdrakt men i andre farger og med et kvinnelig design, og dykkeren har den fine dykkerdrakten med flotte trykte detaljer.


Dette er et flott sett fra Lego, som enten kan brukes alene eller sammen med flere andre sett for å skape litt mer liv. Selv kommer jeg til å bruke de fleste figurene her på stranden jeg har planer om å ha i Legobyen, og kanskje kommer det til figurer fra andre sett. 

Det eneste jeg har å utsette på dette settet er at den hårmodellen til surferen ikke sitter veldig godt på hodet, så det er ikke helt optimalt for lek. Men for meg som ikke skal leke med figurene går det fint.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar