fredag 9. juni 2017

Kystvakt - Startsett (60163)

1. juni 2017 kom Lego med en ny serie med Kystvakt-sett. Forrige gang Lego kom med en kystvakt-serie til Lego City var vår/sommer 2013, og det er gledelig å se at de har beholdt fargene på "kjøretøyene" fra den gang, slik at de fint kan brukes om hverandre. Jeg har alle settene som ble gitt ut i Norge i serien fra 2013, og har nå sikret meg alle de nye settene for 2017 De nye settene vil bli presentert utover sommeren her i bloggen. De gamle ble presentert i juli 2013, og kan finnes i arkivet på høyre side,


Dette settet består av 3 figurer, 1 hai, 1 tårn og en strandbuggy.


Her er de tre minigigurene som følger med i settet. Surferen har alternativt ansiktsuttrykk, mens de to andre har bare ett uttrykk. Mens de fleste som skulle i vannet i forrige serie hadde knall oransje overlevelsesdrakter, har han som kjører bugyyen og dermed er den som skal padle ut og hjelpe fått en tofarget våtdrakt i oransj og mørk rød (burgunder). Jeg tok bilde både med og uten redningsvesten. Damen som står i tårnet har en lys blå overdel, mens de var mørke grå i forrige runde.


Surferen vet det kanskje ikke selv, men han er i ferd med å bli angrepet av en hai... Dette er ikke et surfbrett man kan ha seil på, men mer av den typen som brukes til å ri på bølger slik man ser i amerikanske filmer fra California og Hawaii. Surferen har et flott hår og en våtdrakt med fine detaljer i svart og grønt. Haien er av den lille typen, og klarer ikke å få plass til en hel Legofigur i munnen.


Utkikstårnet på stranden er veldig enkelt bygget. Jeg tror kanskje jeg ville spandert noen få brikker til i settet og satt inn en stol der oppe. Men det har i alle fall en plattform man kan stå på, en livbøye og bak på tårnet er det en stige så man kommer opp.


Når man ser strandbuggyen ovenfra, ser man det store padlebrettet som ligger på taket og som regdningsmannen bruker for å komme ut til de som trenger hjelp.


Buggyen er utstyrt med et veltebur for å få tak på, og et lite lasteplan til å ha en passasjer sittende på, eller for å frakte små ting rundt på stranden.


Slik ser den ut forfra. Merket på panseret er en trykket bit, og den er gjennomgående i de forskjellige kystvaktsettene denne runden.


Dette var et raskt og enkelt sett å sette sammen, og det egner seg godt til å bygge for utålmodige sjeler som vil komme i gang med å leke med en gang. Dette passer også godt sammen med et av de andre Lego settene som kom 1. juni, menlig figursamlingen "moro på stranden" der man får masse figurer som kan bruke badestranden som tårnet i dette settet passer på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar