mandag 19. desember 2016

Lego gård (7637)

Dette settet kom ut i 2009. Har hatt lyst på det siden jeg så det første gang, men det havnet ikke i samlingen min før i fjor sommer. Det ble dyrere enn om jeg hadde kjøpt det nytt i 2009, men dette er jo ganske vanlig med Legosett som har gått ut av produksjon. Settet er flott detaljert, og inneholder 3 bygninger med en masse tilbehør (på 2 forskjellige grønne landskapsplater), en stor traktor med henger, en gressklipper, tre figurer, to kuer, og en hund, en katt og en mus eller rotte. 


Sånn ser det ut når man har kjøpt brukt Lego og delene ikke lenger ligger flott sortert i de posene de kom i orginalt. Jeg fikk et flashback tilbake til 80-tallet med en gang jeg tømte det utover. Da satt man med all legoen utover gulvet og lette lenge i den store haugen for å finne spesielle deler å bygge med...
Øverst på de grønne platene kan man skimte figurene som fulgte med i settet. En bonde med "snekkerbukse" og hatt, en dame i arbeidsklær og en mann i caps og arbeidsklær.


Først ut er gårsgutten og gressklipperen. Denne gressklipperen er på størrelse med de små traktorene som Lego har kommet med i noen av polybag-settene sine.Gressklipperen har en oppsamler bak, som kan heves opp og ned.


Det andre kjøretøyet i settet er den store traktoren. Dette er nok en New Holland, i og med at den er blå. Den har masse flotte detaljer, og slik den er bygget er det relativt enkelt å sette på annet utstyr enn det som følger med i settet. Jeg kommer nok til å bygge litt utstyr som kan være greit å ha på gården. Her er et bilde av traktoren sett forfra.


Måtte ta et bilde til av traktoren forfra for å få med alle lysene. Med denne traktoren bør det være mulig å jobbe i mørket også.


Tok med et bilde fra siden også. Er nok ikke så lett å se på bildet, men Lego har fått med mange flotte detaljer både på lesseapparatet og bak rundt hengerfestet på traktoren.


For å frakte høyballene eller halmballene (litt usikker på hva det egentlig er) så har traktoren en stor henger. Denne kan enten tippes bakover, eller sideveggene kan vippes ned. Her står hengeren foran høyloftet med kranen i gang med å få opp de siste ballene.


Jeg måtte ta med et bilde av denne lille klistremerke-detaljen. Et musehull med en liten mus som titter ut.


Det er lett å komme til høyloftet for å stable høy eller halm, da taket kan vippes opp fra begge sider. Hvis man skal ha mye ned i hengeren på en gang, kan man vippe ned luker i gulvet.


Her er et nærbilde av mekanismen for å sveive kroken opp og ned. Det er bare en ting jeg er litt negativ til i dette settet, og det er at det ikke er mulig å få kroken til å stå stille. Skal se om jeg kan gjøre noe med denne mekanismen for å løse problemet en gang i fremtiden.


Slik ser bygningen med høyloftet ut. Her er det traktorhengeren som står under.


Dette er de andre bygningene, et lite fjøs og kornsiloen på samme plate.


Her er et nærbilde av siloen. Klistremerkene er ikke satt på skjevt, de er designet slik at kornene skal stå på siden av platen. Siloen kan fylles med legobiter, runde 1x1 følger med, ved å ta av taket som bare er et lokk. Så kan man helle det man vil fylle opp med ned i hengeren ved å trekke ut den gule delen under tanken, Da åpnes en luke, og alt renner ned via den røde trakten og ned i hengeren.


På hver side av bena på siloen står det en advarsel om at man ikke må være bredere enn 10 meter.


Her er damen på gården i gang med å olje hjulakslingene på trallen slik at det skal være greit å trille den hit og dit. Liker kombinasjonen av ansikt og hår på denne damen.


Så gassflaskeene hadde veltet av trallen på forrige bilde, så jeg måtte legge med et nytt bilde der ting var i orden. Dette viser også litt mer av arbeidsstasjonen på hjul som kan fraktes dit det er noe som må repareres. Det fulgte med mye mer verktøy enn det var plass til på trallen, så det ble stuet vekk i den firkantede kassen i bakgrunnen. Skal bygge om trallen i fremtiden, slik at alt får plass på egne knagger.


Dette bildet er med for å vise frem en liten detalj. Den går igjen to steder i settet, her og på venstre stolpe på fremsiden av høyloftet. Det er et brunt fuglehus med oransj tak. Fin liten detalj.


Her er de to kuene som følger med i settet. De står inne i båsene sine og venter på mat. Da jeg har noen dyr til, kan det hende jeg bygger om denne bygningen litt en gang i fremtiden for å få plass til fler.


Dette er de siste dyrene som følger med i settet. En hund, en liten katt og en stor mus eller rotte.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar